TA’LIM TIZIMI O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA KADRLAR SIYOSATINI AMALGA OSHIRISHNING TA’SIRCHAN VOSITASI SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim tizimining O‘zbekiston Respublikasida kadrlar siyosatini amalga oshirishdagi o‘rni va ahamiyati, rivojlangan demokratik davlatlarda ta’lim tizimining boshqaruv organlariga kadrlar yetishtirib berishdagi o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Prezident maktablari, «Taraqqiyot» respublika tanlovi va «Kelajak liderlari» klubi kabi milliy mexanizmlarning kelajak boshqaruv kadrlarini shakllantirishdagi roli asoslanadi. Xalqaro tajriba — Buyuk Britaniya, Fransiya va rivojlangan demokratik davlatlarning elita tayyorlash tizimlari — bilan qiyosiy tahlil amalga oshiriladi.