JAHON TILSHUNOSLIGIDA EMOJI VA UNING LINGVOPRAGMATIK TABIATIGA DOIR QARASHLAR TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Zamonaviy lingvistik tadqiqotlarda olamning lisoniy va konseptual manzarasini tadqiq etishda raqamli diskursning o‘ziga xos birligi sanaluvchi emojilar milliy-madaniy hamda etnolingvistik jihatdan muhim pragmatik funksiyalarni bajarishi masalasi dunyo tilshunos olimlarining e’tibor markazida turibdi. Mazkur maqolada virtual aloqa tizimida emojilarning kommunikativ samaradorliknioshirishdagi o‘rni, affektiv (hissiy) hamda psixolingvistik holatlarni vizuallashtirish singari lingvopragmatik jihatlari jahon tilshunosligida shu kunga qadar shakllangan nazariy qarashlar misolida tahlilga tortildi.