MATNDAGI PARALLEL BO G‘LANISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq tilidagi badiiy matnlarda gaplar o‘rtasidagi bog‘lanish turlari va ularning matn yaxlitligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida matn komponentlari o‘rtasidagi bog‘lanishning asosiy ikki turi — ketma-ket (zanjirli) va parallel bog‘lanish ajratib ko‘rsatildi. Shuningdek, parallel bog‘lanishning grammatik va semantik xususiyatlari, uning badiiy matn va she’riy asarlardagi o‘ziga xos qo‘llanilishi tahlil qilindi.