OAV TILIDA EKSPRESSIV VOSITALARNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (O‘ZBEK TILI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili ommaviy axborot vositalari tilida qo‘llanilayotgan ekspressiv vositalarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Qolaversa, OAV matnlarida uchraydigan emotsional-ekspressiv birliklarning semantik, uslubiy hamda pragmatik jihatlari yoritiladi. Shuningdek, publitsistik matnlarda metafora, epitet, frazeologik birliklar, takror, ta’kid va boshqa ekspressivvositalarning qo‘llanish usullari hamda ularning o‘quvchi va tinglovchiga ta’sir etishdagi o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot davomida zamonaviy o‘zbek OAV materiallari asosida ekspressiv vositalarning tilning ta’sirchanligi va obrazliligini oshirishdagi ahamiyati ochib beriladi.