O‘TKIR HOSHIMOVNING ASARLARINING ASSOTSIATIV TILSHUNOSLIK NUQTAYI NAZARIDAN TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Bahor qaytmaydi” asari assotsiativ tilshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida asarda qo‘llangan badiiy obrazlar, fasl nomlari, tabiat tasvirlari hamda ruhiy kechinmalar orqali yuzaga keladigan assotsiativ ma’nolar yoritilgan. Shuningdek, “bahor” obrazining yoshlik, muhabbat, sog‘inch va armon timsoli sifatidagi semantik xususiyatlari ochib berilgan. Maqolada qahramonlar nutqi, lingvopoetik vositalar va psixologik tasvirlarning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri ilmiy jihatdan izohlangan. Tadqiqot natijasida yozuvchining so‘z qo‘llash mahorati va badiiy matnda assotsiativ birliklardan foydalanish usullari aniqlangan.