ONA TILI TA’LIMIDA MASHQ VA TOPSHIRIQLAR TIZIMI: TASNIF, XUSUSIYAT VA TAHLIL (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ona tili darslarida qo‘llaniladigan lingvistik mashq, topshiriqlar hamda ularning tasniflanishi bo‘yicha ilmiy-metodik qarashlar o‘rganilgan. Mashq va topshiriqlarning o‘ziga xos xususiyatlari, farqli jihatlari ochib berilgan. Umumta’lim maktablari “Ona tili” darsliklaridan mashq, topshiriq namunalari keltirilib, tahlil qilingan.