EVFEMIZMLARNING NUTQIY FAOLIYATDAGI PRAGMATIK VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada evfemizmlarning nutqiy faoliyatdagi pragmatik va funksional xususiyatlari lingvistik nuqtai nazardan chuqur tahlil qilinadi. Evfemizmlar ijtimoiy muloqotda noqulay, qo‘pol yoki salbiy ta’sirga ega bo‘lishi mumkin bo‘lgan birliklarni yumshatib ifodalash vositasi sifatida o‘rganiladi. Tadqiqotda evfemizmlarning semantik-pragmatik tabiati, ularning kommunikativstrategiyalardagi o‘rni hamda nutq madaniyatiga ta’siri misollar asosida yoritilgan. Shuningdek, evfemizmlar tilning ijtimoiy moslashuv mexanizmi sifatida ham talqin qilinadi.