IKKITA TILLIKNING INGLIZ TILI LUG‘ATINI QAYTA ISHLASHGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ikki tillilikning ingliz tili lug‘at birliklarini qayta ishlashga ta’siri  o‘rganiladi. Tadqiqot ikki tilli shaxslarning inglizcha so‘zlarni qabul qilish, saqlash va esga tushirish jarayonlarini bir tilli shaxslar bilan taqqoslaydi. Tadqiqot ikki tillilik va kognitiv jarayonlar haqidagi zamonaviy nazariyalarga asoslanadi. Natijalar ikki tillilik kognitiv moslashuvchanlik, leksik kirish va semantik qayta ishlashni rivojlantirishini ko‘rsatdi. Shu bilan birga, ayrim hollarda tillararo interferensiya kuzatilishi mumkin.