“FARHOD VA SHIRIN” DOSTONING BOBLAR BO‘YICHA TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Navoiy “Xamsa”si tarkibiga kiruvchi “Farhod va Shirin” dostoni 1484-yilda yozilgan bo‘lib, jami 54 bob, 5782 baytdan iborat. Mazkur maqolada “Farhod va Shirin”ning boblar bo‘yicha tahlili tadrijiy tarzda ochib berilgan. Maqola quyidagi tarzda tartiblangan: “Farhod va Shirin” dostoning hamd va nat qismi, “Farhod va Shirin”da ulug‘ salaflar ta’rifi va Navoiyning dostonni yozishdan ko‘zlagan adabiy niyati aks etgan boblar, Zamon hukmdori Sulton Husayn Boyqaro va shahzoda Badiuzzamon Mirzo madhiga o‘rin berilgan boblar tahlili, xotimaviy boblar tavsifi.