FRANSUZCHA TOPONIM VA ANTROPONIMLARNI O‘ZBEK LOTIN ALIFBOSIDA IFODALASHNING MUAMMOLI HOLATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola fransuzcha toponim va antroponimlarni o‘zbek lotin alifbosida ifodalashning nazariy asoslari, amaliy muammoli holatlari tahlil qilinadi. Fransuz tilining o‘ziga xos fonetik tizimi- jumladan burun unlilari, sukut harflar va diakritik belgilar - o‘zbek lotini doirasida to‘liq aks ettirish imkoniyatlarini cheklaydi. Maqolada transliteratsiya va transkripsiya tamoyillarining farqlari aniqlanib, ikkala yondashuvning kamchiliklari va afzalliklari muhokama qilinadi. Tadqiqot asosida muvofiqlashtirish va standartlashtirishga doir tavsiyalar ilgari suriladi.