SHE’RIY MATNNING LINGVOPOETIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada she’riy matnning lingvopoetik xususiyatlari, uning boshqa nutq uslublaridan farqlovchi jihatlari, shuningdek, poetik nutqning shakllanishida muhim o‘rin tutuvchi vositalar tahlil qilinadi. Xususan, badiiy matnga xos hissiy-bo‘yoqdorlik, obrazlilik, modallik, intertekstuallik, yashirin ma’nolilik kabi stilistik xususiyatlar yoritiladi. Shu bilan birgalikda she’riy matnning ritm, intonatsiya va vazn bilan bog‘liq jihatlari hamda ularning badiiy-estetik ta’sirni kuchaytirishdagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida izohlanadi. Tadqiqotda she’riy matnning lingvopoetik tabiati va uning poetik nutqdagi o‘rni haqida xulosalar ham berib o‘tiladi.