GLOBALLASHUV JARAYONLARI VA MA’NAVIY-AXLOQIY TRANSFORMATSIYALAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv jarayonlarining jamiyat ma’naviy hayoti va axloqiy qadriyatlar tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Global axborot makonining kengayishi, raqamli texnologiyalar rivoji va madaniyatlararo aloqalarning kuchayishi natijasida yuz berayotgan ma’naviy-axloqiy transformatsiyalar ilmiy asosda o‘rganiladi. Tadqiqotda globallashuv jarayonlarining yoshlar dunyoqarashi, milliy identitet va ijtimoiy qadriyatlar tizimiga ta’siri yoritilib, zamonaviy jamiyatda ma’naviy barqarorlikni ta’minlash yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijasida globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni asrab-avaylash hamda global madaniy jarayonlar bilan uyg‘un rivojlanish strategiyalari bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.