OʻQUV KURSI TINGLOVCHILARIDA INGLIZ TILINI INTENSIV OʻQITISH ORQALI LINGVISTIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHNING AMALIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola oʻquv kursi til oʻrganuvchilar ingliz tilini intensiv oʻqitish jarayonida lingvistik kompetensiyani shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Intensiv ta’lim sharoitida til oʻrganuvchilarning fonetik, leksik, grammatik va nutqiy koʻnikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodlar hamda innovasion pedagogik texnologiyalarning ahamiyati yoritiladi.Shuningdek, kommunikativ yondashuv, multimodal ta’lim muhiti, ergonomik muhit va interaktiv usullarning lingvistik kompetensiyani rivojlantirishdagi oʻrni asoslanadi. Maqolada intensiv oʻqitish jarayonida til oʻrganuvchilarning til faolligini oshirish, nutqiy toʻsiqlarni bartaraf etish hamda amaliy til kompetensiyalarini shakllantirishga doir tavsiyalar ishlab chiqiladi.