EPIK ASARLARNI O‘QITISHDA KEYS-STADI TEXNOLOGIYASINI QO‘LLASHNING DIDAKTIK TAMOYILLARI VA METODIK MODELI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada epik asarlarni o‘qitishda keys-stadi texnologiyasini qo‘llashning didaktik tamoyillari tadqiq etilgan. Adabiy ta’lim metodikasi hamda keys-stadi texnologiyasining nazariy asoslari tahlil qilinib, epik asarlarni o‘qitishda muammoli-konfliktlilik, interpretativlik va refleksivlik tamoyillarining mazmun-mohiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida epik asarlarda keys vaziyatinianiqlashning metodik markazi sifatida qahramonning qaror qabul qilish nuqtasi asoslangan hamda uni tanlash mezonlari ishlab chiqilgan.