ONA TILI VA ADABIYOT OʻQITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING BUGUNGI HOLATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda ona tili va adabiyot oʻqituvchilarining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishning hozirgi holati tahlil qilingan. Kasbiy kompetensiya tushunchasining mohiyati va tarkibiy qismlari ochib berilib, soha boʻyicha amaldagi normativ-huquqiy hamdainstitutsional asoslar – jumladan, uzluksiz kasbiy rivojlantirish tizimi, mentorlik instituti va raqamli platformalar – koʻrib chiqilgan. Mavjud ijobiy oʻzgarishlar bilan bir qatorda, mazmun va shakl nomutanosibligi, predmet hamda metodika oʻrtasidagi uzilish, refleksiv madaniyatning yetishmasligi kabi muammolar aniqlangan. Xorijiy tajriba bilan qiyosiy tahlil asosida tizimni jarayon koʻrsatkichlaridannatija oʻlchoviga yoʻnaltirish zarurati asoslangan.