MADANIYATLARARO MULOQOT — O‘ZBEKISTON YOSHLARINING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RO‘YOBGA CHIQARISH OMILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada global transformatsiyalar sharoitida madaniyatlararo muloqotning O‘zbekiston yoshlari intellektual salohiyatini yuzaga chiqarishdagi o‘rni tadqiq etilgan. Markaziy Osiyo mutafakkirlari merosining zamonaviy madaniyatlararo muloqotdagi o‘rni falsafiy mushohada etilgan. O‘tkazilgan sotsiologik tadqiqotlar asosida yoshlarning madaniyatlararo kompetensiya darajasi va uningkognitiv rivojlanishga ta’siri baholangan.