UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANTIRISH JARAYONIDA KIMYO FANI O‘QITUVCHILARINING KONSTRUKTIV FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada uzluksiz kasbiy rivojlantirish jarayonida kimyo fani o‘qituvchilarining konstruktiv fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari tadqiq etildi. Tadqiqotda refleksiv pedagogika, konstruktivistik yondashuv, muammoli ta’lim va eksperimental metodlarning kimyo ta’limidagi ahamiyati tahlil qilindi. Pedagoglarning kasbiy kompetentligini rivojlantirishda refleksivfaoliyat, pedagogik tahlil va innovatsion metodlardan foydalanishning samaradorligi aniqlandi. Empirik tadqiqot natijalari konstruktiv fikrlashga asoslangan metodik yondashuvlarning o‘qituvchilarning pedagogik mahorati va dars samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.