AL-G‘AZZOLIYNING TA’LIM FALSAFASI VA OLIMLAR HAQIDAGI QARASHLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Al-G‘azzoliyning ta’lim falsafasi hamda olimlar haqidagi qarashlari tahlil qilinadi. Unda mutafakkirning ilm, ustoz va shogird odobi, olimlarning jamiyatdagi o‘rni, hukmdorlar bilan munosabati hamda tasavvufning ta’limga ta’siri haqidagi fikrlari yoritilgan. Shuningdek, Al-G‘azzoliyning ilmni axloqiy kamolot va ma’naviy poklanish vositasi sifatida talqin etishi ochib beriladi. Maqolada uning qarashlarining islomiy pedagogika va ma’naviy tafakkur rivojidagi ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.