ANTONIMLAR ASSOTSIATIV MAYDONNI SHAKLLANTIRUVCHI ASOSIY VOSITA SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola psixolingvistikaning dolzarb masalalaridan biri – antonimlarni lisoniy ongda assotsiativ-verbal tuzilmalar sifatida tadqiq etishga bag‘ishlangan. Maqolada antonimiyaning nafaqat lisoniy universaliya, balki inson ruhiyatidagi psixologik mexanizm ekanligi tajriba ma’lumotlari asosida tahlil qilinadi. Maqolada assotsiativ tajriba natijalari, lisoniy ong va qarama-qarshi tayanchtushunchalarning bir-birini eslatish vazifasi ilmiy asoslab berilgan.