BOSHQARUV PSIXOLOGIYASI TERMINLARINI TARJIMA QILISHDAGI METODOLOGIK MUAMMOLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshqaruv psixologiyasi sohasidagi terminologiyaning o‘zbek va rus tillaridagi qiyosiy-leksikografik va tarjimaviy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Ekvivalentlik, leksik-semantik aniqlik, madaniy moslashtirish va terminlarni standartlashtirish masalalari yoritiladi. Aniq misollar tahlili asosida ikki tildagi terminlarning talqini va faoliyat ko‘rsatishidagi muammolar ochib beriladi.Tarjimachilik amaliyoti va terminologiyani leksikografik jihatdan ishlab chiqishni takomillashtirish bo‘yicha takliflar keltirilgan.