JINOYATCHILAR NUTQINING GRAMMATIK O‘ZIGA XOSLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada jinoyatchilar nutqidagi grammatik o‘ziga xoslikning ahamiyati xususida so‘z boradi. Zero, har bir shaxsning ichki dunyosi, fikrlash tarzi va ruhiy holati ko‘p hollarda uning tilida namoyon bo‘ladi. Jinoiy nutqda pragmatik va psixologik jihatlarning aks etishi jinoyat izlarini aniqlashda muhim hisoblanadi. Detektiv asarlardagi jinoyatchilar nutqini lingvistik ekspertiza nuqtayi nazaridan tadqiq va tahlil qilish bu boradagi mavjud muammolarni bartaraf etishga ko‘maklashadi. Maqolaning amaliy ahamiyati oliy o‘quv yurtlaridagi amaliy tilshunoslik, stilistika, lingvistika, badiiy matn tahlili kabi kurslarda, shuningdek, lingvistik ekspertiza amaliyotida foydalanish mumkinligi bilan izohlanadi.