FLEKTIV STRUKTURALARDA ANALITIK SHAKLLAR ZIDDIYATI VA ULARNING MO‘TADILLASHUVI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqot flektiv strukturalarda analitik shakllar ziddiyati hamda ularning mo‘tadillashuv jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda analitik shakllarning grammatik va semantik xususiyatlari, yordamchi vositalar orqali hosil bo‘ladigan ma’no munosabatlari hamda ularning nutq jarayonidagi funksional imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, analitik shakllartarkibida yuzaga keladigan zamon, modal, shaxs-son va sintaktik munosabatlar ziddiyatining kommunikativ ehtiyoj asosida yumshashi yoki neytrallashuvi masalalari ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot davomida flektiv tillardagi analitik konstruksiyalarning struktur-semantik tabiati qiyosiy tahlil asosida ochib beriladi.