TALABALARNING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHGA MO‘LJALLANGAN MASHQLAR TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda qo‘llaniladigan mashqlarning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Kommunikativ yondashuv asosida tashkil etiladigan mashqlar turlari, ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri hamda talabalarning nutqiy faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, interaktiv, muammoli va ijodiy mashqlarning kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy asosda bayon qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kommunikativ mashqlar talabalarning mustaqil fikrlashi, erkin muloqot qilishi va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.