ANATOMIYA FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida anatomiya fanini o‘qitishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalar, raqamli ta’lim resurslari, virtual anatomik platformalar hamda interaktiv o‘qitish metodlaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Ilmiy adabiyotlarning nazariy tahlili natijalari keltirilib, anatomiyani o‘qitish samaradorligini oshirishning pedagogik shart-sharoitlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etish talabalarning klinik fikrlashini rivojlantirishga, o‘quv motivatsiyasini oshirishga hamda anatomik bilimlarni o‘zlashtirish sifatini yaxshilashga xizmat qilishi aniqlangan.