USMON AZIMNING “SO‘NGSO‘ZLAR” ASARIDA IJOD VA IJODKORLIK HAQIDAGI QARASHLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Usmon Azimning ijod va ijodkorlik haqidagi adabiy-estetik qarashlari tadqiq etiladi. Unda shoirning ijod jarayoni, iste’dod, ijodkor mas’uliyati, halollik, mardlik, ijodiy mehnat va intizom xususidagi adabiy-estetik qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ijod va turmush munosabati, zamon bilan hamnafaslik, janriy erkinlik hamda individual uslubning badiiy ijoddagi o‘rni Usmon Azim qarashlari asosida yoritiladi. adabiy-estetik tafakkurining muhim jihatlaridan biri sifatida baholanadi.