PRAGMATIKANI TILSHUNOSLIKDAGI NAZARIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada pragmatikaning tilshunoslikdagi nazariy asoslari, uning shakllanish bosqichlari hamda asosiy tamoyillari tahlil qilinadi. Pragmatikaning nutq jarayonidagi kommunikativ vazifasi, so‘zlovchi va tinglovchi o‘rtasidagi munosabatlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, pragmatik ma’no, nutqiy vaziyat va kontekst tushunchalarining til birliklari bilan bog‘liqligi ilmiy jihatdan izohlanadi. Tadqiqot davomida pragmatikaning zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyati va boshqa lingvistik yo‘nalishlar bilan aloqasi haqida xulosalar beriladi.