BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA REFLEKSIV FAOLIYAT ASOSIDA O‘Z-O‘ZINI RIVOJLANTIRISH KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida refleksiv faoliyat asosida o‘z-o‘zini rivojlantirish kompetensiyalarini shakllantirishning pedagogik va metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda bo‘lajak pedagoglarning kasbiy faoliyatga ongli yondashuvi, mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalari, o‘z pedagogik faoliyatini tahlil qilish va baholash kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, refleksiv faoliyatning pedagogik jarayondagi o‘rni, o‘z-o‘zini rivojlantirish kompetensiyasini shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar hamda kompetensiyaviy yondashuv asosidagi metodik imkoniyatlar yoritilgan. Maqolada refleksiya asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy faolligi, mustaqil fikrlashi va pedagogik kompetentligini rivojlantirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslangan. Tadqiqot natijalari pedagog kadrlar tayyorlash tizimida o‘z-o‘zini rivojlantirish kompetensiyalarini shakllantirish metodikasini takomillashtirishda muhim ilmiy-metodik manba sifatida ahamiyat kasb etadi.