QO‘QON SHOIRLARI HAMD G‘AZALLARIDA G‘OYAVIY-TASVIRIY UYG‘UNLIK (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Qo‘qon shoirlarining hamd va g‘azallarida g‘oyaviy hamda tasviriy uyg‘unlik masalasi tahlil etiladi. Unda diniy-falsafiy qarashlar va badiiy obrazlarning o‘zaro bog‘liqligi ochib beriladi. Shoirlarning ilohiy ishq, e’tiqod va insoniy fazilatlarni ifodalashdagi mahorati yoritiladi. G‘azallardagi badiiy vositalar va ularning mazmun bilan uyg‘unligi misollar asosida ko‘rsatib o‘tiladi.