YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISHDA QO‘LLANILADIGAN TOPSHIRIQLAR TASNIFI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada yozma nutqni rivojlantirishda qo‘llaniladigan topshiriqlar tizimi, ularning tasnifi, metodik asoslari hamda o‘quvchilarda shakllantiradigan kompetensiyalari tahlil qilinadi. Yozma nutqning psixolingvistik va pedagogik xususiyatlari yoritilib, yozma nutq topshiriqlarini maqsad va faoliyat turiga ko‘ra tasniflash mezonlari asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida yozma nutqni rivojlantirishda interaktiv va kommunikativ yondashuvlarning ahamiyati ochib beriladi.