INGLIZ TILI FONETIKASINI BOSHLANG‘ICH BOSQICHLARDA O‘QITISHDA QO‘SHIQ VA QOFIYANING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tili fonetikasini boshlang‘ich bosqichlarda o‘qitishda qo‘shiq va qofiyalarning didaktik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida qo‘shiq va ritmik matnlarning o‘quvchilarning talaffuz, intonatsiya, urg‘u va tinglab tushunish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, fonetik kompetensiyani rivojlantirishda musiqiy materiallarning motivatsion va psixologik ta’siri ham ko‘rib chiqilgan. Maqolada boshlang‘ich bosqich o‘quvchilari bilan ishlashda autentik qo‘shiqlar va qofiyalardan foydalanish metodlari hamda ularning amaliy samaradorligi haqida ilmiy xulosalar berilgan.