EUPHEMISM USE IN MILITARY-THEMED CONVERSATIONS IN ENGLISH AND UZBEK: A COMPARATIVE PRAGMATIC AND DISCOURSE-ANALYTICAL STUDY (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada evfemizmlarning ingliz va oʻzbek tillaridagi harbiy mavzudagi suhbatlarda qanday ishlashi koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda ommaviy axborot vositalaridagi intervyular, memuar uslubidagi hikoyalar va suhbat rekonstruksiyalaridan olingan dialogik parchalarning qiyosiy pragmatikasi va diskurs tahlili yordamida takrorlanuvchi evfemistik strategiyalar aniqlangan. Natijalar agentlik niqoblash va institutsional ramkalashda madaniyatga xos naqshlar bilan bir qatorda, yuzni saqlash va yumshatishda tillararo yaqinlashuvni koʻrsatadi. Ushbu hissa shakllarni oʻzaro taʼsir maqsadlari bilan bogʻlaydigan tipologiyada yotadi.