HOZIRGI DAVRDA TA’LIM JARAYONIDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING USTUVORLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada hozirgi davr ta’lim tizimida kompetensiyaviy yondashuvning ustuvorligi va uning pedagogik ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida faqat nazariy bilimlarni egallash emas, balki o‘quvchilarda amaliy faoliyatga tayyorlik, mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarda samarali qaror qabul qilish hamda hayotiy ko‘nikmalarni shakllantirish muhim vazifa sifatida yoritilgan. Kompetensiyaviy yondashuv ta’lim oluvchining bilim, ko‘nikma, malaka va shaxsiy sifatlarini integratsiyalashgan holda rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.