PRETSEDENT BIRLIKLARDA SUBSTITUTSIYA HODISASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Pretsedent birliklar muayyan xalq, jamiyat vakillari uchun juda yaxshi tanish boʻlgan, milliy xotirada muhrlangan tayyor iboralar, maqollar, mashhur asarlardan iqtiboslar, tarixiy shaxslar yoki afsonaviy personajlarning nomlaridir. Gazeta sarlavhalarida ular oʻquvchi eʼtiborini darhol tortish va matnga hissiy-eksperessiv boʻyoq berish uchun qoʻllanadi. Ushbu maqolada pretsedent birliklarda substitutsiya hodisasi haqida so’z borgan. Misollar uchun “Xalq soʻzi” gazetasining 2025-yil nashri sarlavhalaridan foydalanildi.