ANDALIB “YUSUF VA ZULAYHO” DOSTONINING MATNIY, JANRIY VA BADIIY XUSUSIYATLARI: KOMPLEKS TADQIQ (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Andalib “Yusuf va Zulayho” dostonini uch yoʻnalishda – matniy, janriy va badiiy jihatdan – kompleks tadqiq etishga bagʻishlangan. Maqolada dostonning qoʻlyozma manbalari va toshbosma nashri qiyosiy-matniy tahlil qilinadi, uning yusufnomalar turkumidagi oʻrni va oʻziga xos xususiyatlari Jomiy, Durbek, Olim Devona asarlari bilan qiyosiy oʻrganish orqali belgilanadi. She’riy san’atlar – tashbih, takrir, irsolу masal, mubolagʻa, husni ta’lil – va lirik janrlar – gʻazal, murabbi, muxammas – ning dostonning badiiy tuzilishidagi roli misollar asosida ochib beriladi. Tadqiqot Andalib dostonining XVIII asr oʻzbek va turkman adabiyotlari tarixidagi oʻrnini yangi ilmiy xulosalar asosida belgilash imkonini beradi.