DIAGNOSTIK TESTLAR YORDAMIDA O‘QUVCHILARNING KOMPETENSIYALARINI BAHOLASH VA ULAR UCHUN INDIVIDUAL TA’LIM YO‘NALISHLARINI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada diagnostik testlar yordamida o‘quvchilarning kompetensiyalarini aniqlash, ularning bilim darajasi va amaliy ko‘nikmalarini baholash hamda individual ta’lim yo‘nalishlarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik texnologiyalar va diagnostik baholash usullarining samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, diagnostik testlar orqali o‘quvchilarning kuchli va sust tomonlarini aniqlash hamda ularga mos individual o‘quv strategiyalarini ishlab chiqish ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.