STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KOLLOBORATIV KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHNING DIDAKTIK MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada STEAM ta’lim muhitida kooperatsiyaning boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida 4K kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni, pedagogik-psixologik asoslari hamda jamoaviy ish samaradorligini ta’minlovchi didaktik mexanizmlari,  tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim tizimida STEAM yondashuvi asosida kooperativ o‘qitish modelining nazariy-metodologik asoslari va amaliy samaradorligi,  kooperativ ta’limning nazariy asoslari va innovatsion yondashuvlar, boshlang‘ich ta’limdagi o‘ziga xos jihatlar hamda mazkur yondashuvga asoslangan ta’limiy faoliyatlar o‘quvchilar o‘rtasidagi hamkorlikni rivojlantirish omillari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.