UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARIDA PROFILAKTIK SOG‘LOMLASHTIRISHNING KOLLABORATIV STRATEGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida profilaktik muhitni sog‘lomlashtirishning ijtimoiy-pedagogik asoslari tadqiq etilgan. O‘smirlar o‘rtasida huquqbuzarliklar profilaktikasini amalga oshirishda kollaborativ strategiyalarning mazmun-mohiyati va ularni ta’lim jarayoniga tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot davomida "maktab-oila-mahalla" zanjirida jamoaviy hamkorlikning innovatsion modellari va o‘smirlarning ijtimoiy adaptatsiyasini ta’minlashga doir amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.