ZULFIYA QUROLBOY QIZI HIKOYALARIGI RUHIY ZO‘RAVONLIKNING BADIIY TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada istedodli ijodkor Zulfiya Qurolboy qizining “Yomgʻirli yo‘lka”, “Rashk” hikoyalaridagi ayollarga qilingan ruhiy  zoʻravonlikning ijtimoiy-psixologik ildizlari va uning qahramon ruhiyatiga  tasiri badiiy tahlil qilinadi.