JON DRAYDEN IJODIDA KINOYANING POETIK IFODA XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Jon Drayden she’riyati va satirik matnlarida kinoyaning poetik ifoda vositasi sifatidagi funksiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yaqin o‘qish, poetik-semantik va diskursiv tahlil usullari qo‘llanadi. Natijada kinoya Draydenda baholovchi modalitet, ovozlar polifoniyasi va janrlararo sintezni boshqaruvchi mexanizm ekani asoslanadi.