INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ORNITONIM KOMPONENTLI FRAZEOLOGIZMLARNING SINTAKTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi ornitonim komponentli frazeologizmlarning sintaktik xususiyatlari qiyosiy-tipologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida qush nomlari ishtirok etgan frazeologik birliklarning gap tarkibidagi sintaktik vazifalari, struktur modellari hamda grammatik qurilishidagi o‘xshash va farqli jihatlar yoritiladi. Shuningdek, ornitonim komponentli frazeologizmlarning semantik yaxlitligi, sintaktik barqarorligi va nutqdagi funksional-uslubiy imkoniyatlari ilmiy asosda izohlanadi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi bunday birliklarning xalqning milliy tafakkuri, madaniy qarashlari va obrazli dunyoqarashi bilan bog‘liqligi ochib beriladi. Tadqiqot natijalari frazeologiya, sintaksis va lingvokulturologiya yo‘nalishlaridagi ilmiy izlanishlarni boyitishga xizmat qiladi.