MUMTOZ ADABIYOT HAQIQATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Adabiyot yoxud badiiy ifoda olamning yaralishini tushunish, bu borliqqa kelmoq va ketmoq mag‘ziga yetish, taqdiri azaldagi bitiklarni idrok etib, qadarga rozi bo‘lish haqida o‘git beradi. Badiiy asar insoniyatning fe’l-atvori, hol-amali hamda maqom-martabasini o‘z-o‘ziga anglatmoq, shu orqali to‘g‘ri yo‘l manzilini ko‘rsatmoq uchun ham g‘oyat zarur. Umuman olganda, har qaysi davrda badiiyat odamiylik tariqi xususida bahs yuritdi, obraz, ramz va timsollar vositasida raso hamda qing‘ir xulq-atvorni aks ettirdi. Maqolada adabiyotning maqsad-vazifasi xususida fikr bildirilib, uning odob-axloq o‘rgatish borasidagi ahamiyati haqida mulohaza yuritildi.