BADIIY PORTRET VOQELIKNI BADIIY TASVIRLASHNING O‘ZIGA XOS USULI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada badiiy kompozitsiya va portretning adabiy asardagi o‘rni, ularning voqelikni badiiy aks ettirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, portretning xarakter yaratish, inson ruhiyatini ochib berish hamda asar g‘oyaviy-badiiy yaxlitligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, jahon va o‘zbek adabiyoti namunalari asosida kompozitsiya va portretning struktur-semantik xususiyatlari ochib beriladi.