PEDAGOGIK JARAYONDA INFERENSIYA VA MANTIQIY XULOSA CHIQARISH MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada pedagogik jarayonda inferensiya va mantiqiy xulosa chiqarish mexanizmlarining roli, ularning talabalarning kognitiv va metakognitiv faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati tizimli tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda inferensiya jarayonlari va mantiqiy xulosa chiqarish usullari pedagogik vaziyatlarda qaror qabul qilish, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishda qanday integratsiyalashganligi yoritiladi. Maqolada xorijiy va mahalliy tadqiqotlar natijalari asosida pedagogik jarayonda inferensiya va mantiqiy xulosa chiqarish mexanizmlarining nazariy va amaliy jihatlari, o‘quvchilarning epistemik salohiyati va didaktik samaradorlikni oshirishdagi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.