BOSHLANG‘ICH TALIM JARAYONIDA FONETIK KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida fonetik kompetensiyalarni rivojlantirishning pedagogik zarurati, metodik asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda fonetik ko‘nikmalarni shakllantirishda tizimlilik, bosqichlilik, integratsiya va individual yondashuv kabi muhim tamoyillar ishlab chiqilgan. Maqolada fonetik mashqlarni nafaqat ona tili darslarida, balki matematika, tabiatshunoslik va musiqa kabi boshqa fanlar bilan integratsiyalash metodikasi hamda uning nutq ravonligi, intonatsiya va fonemik idrokni oshirishdagi samaradorligi statistik kuzatuvlar va natijalar asosida yoritilgan. Taklif etilgan metodika o‘quvchini jarayonning faol subyektiga aylantirish va o‘qituvchining fasilitatorlik rolini kuchaytirishga xizmat qiladi.