TALABALARDA MEXANIKADAN LABORATORIYA EKSPERIMENTLARINI ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA O‘QITISh METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola eksperimental fizikani o‘qitishda zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanishni o‘rganadi. Unda o‘qitish dasturlari, xususan, elektron darsliklar va ulardan darslarda foydalanish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Shuningdek, kompyuter modellashtirish yordamida fizika tajribalarini o‘tkazish imkoniyatlari ham o‘rganiladi. Ta'kidlanishicha, fizik hodisalarning kompyuter modellaridan to‘g‘ri foydalanish fizikada norasmiy o‘rganish va jismoniy dunyoqarashni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan ko‘p narsalarga erishishi mumkin. Natijada, fizikani o‘qitishda kompyuter modellaridan foydalanish talabalarning fanga qiziqishini, akademik ko‘rsatkichlarini va o‘rganish sifatini oshiradi degan xulosaga kelish mumkin.