MAHALLIY VA XALQARO PLATFORMALARDA TURIZM KONTENTINING TURLARI VA USLUBLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mahalliy va xalqaro platformalarda turizm kontentining asosiy turlari va ularni yaratish uslublari tahlil qilinadi. Raqamli media rivoji natijasida turizm sohasi kontent marketingiga tobora ko‘proq tayanmoqda. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlar (masalan, Instagram, YouTube), onlayn bronlash tizimlari (Booking.com, Tripadvisor) va milliy turizm portallaridagi kontentlar o‘rganildi. Maqolada turizm kontentining vizual (foto va video), matnli (blog, maqola), interaktiv (virtual turlar, xaritalar) hamda foydalanuvchi tomonidan yaratilgan kontent (UGC) kabi turlari ajratib ko‘rsatiladi. Shuningdek, kontent yaratishda hikoyalash (storytelling), autentiklik, madaniy kontekstni aks ettirish va auditoriyaga moslashuv kabi uslublarning ahamiyati asoslab beriladi.