ISHOQXON IBRATNING IJTIMOIY-MA’RIFIY FAOLIYATI VA ILMIY MEROSINI O‘RGANISH TO‘G‘RISIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada jadid adabiyotining yetuk vakillaridan biri Ishoqxon To‘ra Ibratning ijtimoiy-ma’rifiy faoliyati haqida so‘z boradi. Xususan, uning maktab va maorif tizimini isloh qilish yo‘lidagi sa’y-harakatlari, zamonaviy ta’lim tamoyillarini joriy etishdagi o‘rni atroflicha yoritiladi. Shuningdek, Ibratning “Lug‘ati sitta al-sina” va “Jome’ ul-xutut” asarlarida ilgari surilgan ma’rifiy va madaniy qarashlari ilmiy asosda tahlil qilinadi.