BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI UCHUN JAHON TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI VA UNDA UCHRAYDIGAN QIYINCHILIKLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida jahon ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati hamda ularni amaliyotga joriy etish jarayonida uchraydigan muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o‘quvchilarning bilim olish faoliyati, mustaqil fikrlashi, kommunikativ kompetensiyasi va raqamli savodxonligini rivojlantirishdagi o‘rni o‘rganildi. Shuningdek, texnologiyalarni qo‘llashda texnik infratuzilmaning yetarli emasligi, pedagoglarning raqamli kompetensiyasi, o‘quvchilarning yosh xususiyatlari va ijtimoiy omillar bilan bog‘liq qiyinchiliklar aniqlangan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limda innovatsion yondashuvlarni takomillashtirish va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.