“GULISTON” ASARINING OGAHIY TARJIMARI QO‘LYOZMA NUSXALARI QIYOSIY-MATNIY TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada buyuk oʻzbek shoiri,tarixchi hamda tarjimon Muhammadrizo Ogahiyning umr soʻqmoqlari haqida qisqacha ma‘lumot berilgan hamda Sa'diy Sheroziy “Guliston” asarining Ogahiy tomonidan amalga oshirilgan tarjima qo‘lyozma nusxalari matniy-qiyosiy jihatdan tahlil qilingan. Maqola yakunida qo‘lyozma nusxalarining matniy tadqiqi Ogahiyning tilshunoslik va tarjima san’atidagi mahoratini yangi qirralarini ochib berishdagi ahamiyati haqida xulosalar keltirilgan.