XOJA HIKOYATLARIDA HASADGO‘YLIK VA XIYONATKORLIK OQIBATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu matnda Xojaning kichik hajmdagi hikoyatlari orqali hasad va xiyonat kabi illatlar qoralanadi. Hasad inson qalbida paydo bo‘ladigan yomon illatlardan biri bo‘lib, u nafaqat boshqalarga, balki eng avvalo kishining o‘ziga zarar keltiradi. Asarda xiyonat tufayli yuzaga keladigan nizolar, adovat va ruhiy iztiroblar tasvirlanadi. Shuningdek, Xojaning hikoyatiga o‘xshash syujetlar parallel holatda o‘rganilib, hikoyatdagi mazmun to‘ldiriladi. Hasadgo‘ylik hasadchini kuydiruvchi o‘t ekanligi, xiyonatning esa kechirilmas gunohlardan ekanligi ta’kidlanadi.